Marc (zang)

 

  Marc

 

Wie het woord ‘Ras-entertainer’ opzoekt in het woordenboek, vind direct een foto van Marc van Demen. Marc komt uit Ravenstein en is al onderdeel van MillStreet ver voordat Lizzy kon lopen. Zijn muzikale carrière is begonnen met eindeloos veel muziek luisteren met zijn vader. Pas toen hij 25 jaar oud was, is hij begonnen met muziektheorie en pianoles waarna hij ook zangles is gaan volgen bij Marij van de Boom uit Megen. Hij kwam al vrij snel in de band El Bootlegs als toetsenist, een Elvis coverband met zanger Frank Anthony. Ook was hij als leadzanger in de rock coverband 5150 te zien.

 

In 1996 heeft Marc een pittige auditieronde doorstaan bij MillStreet. Hij werd gekozen als beste zanger, niet wetende dat hij jarenlang het gezicht van MillStreet zou worden! De baan als ‘ambachtelijk’ loodgieter op kerkdaken werd snel opgezegd, en hij begon aan het avontuur als vaste zanger bij MillStreet!

 

Na vele prachtige jaren te hebben opgetreden en geweldige ervaringen te hebben opgedaan, zoals de MillStreet fandagen en MillStreet Events, stopte hij in 2005 bij MillStreet. Inmiddels weten we allemaal dat het niet lang zou duren voordat het weer ging kriebelen….

 

Na het gezicht te zijn geweest van de 90’s act, The Scooter Experience, muziek- en zanglessen te hebben gegeven en zichzelf te hebben verdiept in alle zangtechnieken, heeft Marc in 2012 MillStreet weer nieuw leven in geblazen. EN HOE!

 

Met een totaal ‘Nieuwe’ MillStreet tourt hij alweer ruim 4 jaar door Nederland, en dat met groot succes!

 

Toch zou het niet zo’n succes zijn zonder zijn fantastische jeugdliefde en vrouw Diana, die achter de schermen enorm veel werk verricht voor de band. Daarnaast is Stijn, zijn muzikale zoon, inmiddels uitgegroeid tot de vaste lichtman van MillStreet. Hij voorziet elk optreden keer op keer van een fantastische lichtshow!

 

Marc

 

Lizzy (zang)

 

Lizzy

Lizzy Kreeftmeijer is een afgestudeerde criminologe die toch heeft gekozen voor de muziek! Ze is geboren in 1990 in Nieuwegein en zong eerder dan dat ze kon praten. Toch was het haar muziekleraar van de middelbare school die het zangtalent in haar ontdekte. Sindsdien is ze niet meer gestopt met muziek maken en speelde in de een na de andere amateurmusical.

 

Na de middelbare school heeft Lizzy de vooropleiding muziektheater aan het Fontys HKU gedaan en een jaar muziektheater gestudeerd aan Codarts in Rotterdam. Hier heeft ze veelvuldig met grote namen uit de musical wereld mogen samenwerken.

 

Ook heeft ze jarenlang als zingende serveerster gewerkt en kreeg elke avond een andere zaal voor haar kiezen om te entertainen. Aretha Franklin, Whitney Houston en vele andere soul- en jazzartiesten waren haar absolute inspiratiebron.

 

Inmiddels is Lizzy niet meer weg te denken naast Marc op het front. Waar ze 4 jaar geleden nog als normaal meisje binnenkwam, kan ze zichzelf inmiddels bijzonder goed staande houden tussen 5 mafkezen van bandleden. Een show neerzetten kan ze als geen ander en samen met Marc is ze onderdeel van een gouden duo!

 

Lizzy 

 

Roland (basgitaar/zang)

  

Roland
 
 

Dan hebben we Roland! En wat moesten we zonder hem! Deze bijzonder getalenteerde bassist is geboren in 1980, woont in Arnhem en is sinds 2006 basgitarist en docent van beroep.

 

Bij Roland heeft de muziek altijd al in het bloed gezeten. Toch kwam de echte passie pas zo rond zijn 19e. In 2002 is hij gaan studeren aan het ArteZ consevatorium in Arnhem en kreeg les van o.a. Charles Nagtzaam, Henk Haverhoek en Pieter Douma. Na 4 fantastische jaren is hij in 2006 met een prachtig eindcijfer afgestudeerd.

 

Door de opleiding en de beroepspraktijk waarin Roland zich al jaren begeeft, heeft hij een enorme bak aan ervaring en kennis. Denk aan speel-en podiumervaring met vele bands en artiesten, maar ook aan invalwerk voor diverse bands en diverse studiowerkzaamheden. Maar stilstaan doet hij nooit! Zijn ervaring en kennis groeit nog elke dag. Spelen we tijdens de repetitie toch een ander toontje? Dit muzikale meesterbrein hoort alles! Spelen we een onverwacht nummer tijdens een optreden? Binnen 1 seconde staat Roland foutloos met een grijns mee te bassen!

 

Sinds 2006 heeft Roland een succesvolle eigen lespraktijk voor basgitaar in Arnhem waar hij met veel plezier les geeft aan leerlingen van alle niveaus en leeftijden.

 

Elk optreden staat hij weer met volle energie op het podium en blaast hij spreekwoordelijk de speakers op met z’n fantastische lage tonen!

 

Roland 

 

Luuk (toetsen)

  


Luuk  

 

Dames en heren, met groot genoegen presenteren wij het Duracellkonijn van MillStreet: LUUK!

 

Luuk is een muzikale duizendpoot die zelfs na 6 sets nog akoestisch ‘Hey Jude’ met de zaal gaat zingen! De energie van deze muzikale duizendpoot is zo enorm, dat het de hele band naar een hoger level tilt. Luuk is ooit begonnen als drummer/percussionist en speelde in veel verschillende bands op diverse podia. Toch beek de liefde voor piano op zijn 18de groter te zijn en slechts een half jaar later werd het multi-talent beloond: Hij werd aangenomen op het Pop & Sounddesign waar hij in 2013 is afgestudeerd.

 

Na het afstuderen heeft Luuk veel muziek gecomponeerd voor RTL4, ABN Amro en heeft daarnaast veel sessiewerk verricht als toetsenist. Ook was hij werkzaam bij verschillende muziektheaters/musicals als pianist en bandcoach.

 

Inmiddels staat Luuk al meer dan 2 jaar op 3 verschillende keyboards te rocken en is hij de koning van het repertoire geworden. Van elk nummer maakt hij een dikkere versie en zorgt hij er samen met de andere bandleden voor dat MillStreet altijd de vetste nummers speelt!

 

 LuukFoto: Jasper Kroese - @ElevenMediaEys

 

 

Mark (gitaar/zang)

  

 

Mark 

Mark Ruijs is in 1984 geboren te Oss in een ontzettende muzikale familie. Met een begenadigd saxofonist en trompettist als grootvader, en een vader die tientallen jaren actief is geweest in het allround circuit als bassist van de band Koko Blue, samen met zijn oom als drummer, kon het niet anders dan dat ook hij het muzikale pad zou bewandelen.

 

Dit is begonnen met een blokfluit, een klein drumstel, maar al gauw uitgedraaid op klassiek piano, waarin hij vanaf zijn 7e lessen volgde. Pas vele jaren later is Mark daarbij gitaar gaan spelen en enthousiast als hij hierover was volgde er al snel diverse bandjes. Na vele omzwervingen in diverse genres (rock, soul, funk, pop) is hij in 2015 benaderd voor een auditie bij MillStreet, waar hij na een pittige auditieronde is gekozen om de band compleet te maken. Naast gitaar en piano kan Mark ook nog eens zingen! Binnen MillStreet neemt hij de backingvocals voor zijn rekening, maar als je geluk hebt hoor je hem soms een stukje lead zingen! Tot slot is hij ook regelmatig op het podium te vinden in een akoestische setting met diverse bevriende muzikanten.

 

Mark woont momenteel in het pittoreske Grave, samen met zijn vriendin Kim en zoontjes Nils en Kaj. In het dagelijks leven is hij manager bij een groot Telecom bedrijf, geeft hij gitaarlessen en probeert hij tijd over te houden voor hobby's als tafeltennis en mountainbiken.

 

Mark 

 

 

Mike (drums)

 

 

Mike 

 

Net als Mark, komt Mike uit een mega muzikale familie! Het is dan ook geen wonder dat hij al vroeg de drumstokken in zijn handen had en ze niet meer heeft losgelaten!

 

Zijn grote droom is nog steeds om volledig te kunnen leven van de muziek. In de brugklas deed hij al auditie op het conservatorium waarna bleek dat er veel mogelijkheden waren voor deze getalenteerde drummer. Na de HAVO koos hij toch voor de Rockacedemie, waar hij uiteindelijk de vooropleiding heeft gedaan. Ondanks dat hij was aangenomen voor de voltijdopleiding heeft Mike voor een ander pad gekozen. Momenteel is Mike een succesvolle accountmanager bij een groot concern. Maar geen zorgen! De muziek staat nog steeds centraal!

 

Inmiddels heeft hij ongeveer in heel Nederland maar ook in het buitenland op verschillende podia gestaan. Van Kopenhagen via Paradiso naar de Grolsch Veste en alles wat daar tussen ligt. Gelukkig is hij uiteindelijk toch geland bij MillStreet want we kunnen niet meer zonder hem! Klaar om Nederland te veroveren!

 

 

Mike 

terug naar boven terug naar boven

Mail de Millstreetband
Facebook like box