Biografie van zanger Marc

 

  Marc

 

Marc van Demen komt uit Ravenstein en is de leadzanger van de MillStreetBand. Zijn muzikale carrière is begonnen met eindeloos veel muziek luisteren samen met zijn vader, al van jongs af aan. Pas toen hij rond de 25 jaar oud was, is hij begonnen met muziektheorie en pianoles bij Peter van Kreij uit Ravenstein. Wat later is hij ook zanglessen gaan volgen bij zangdocente Marij van de Boom uit Megen. Hij kwam al vrij snel in een bandje als toetsenist bij El Bootlegs, een Elvis coverband met zanger Frank Anthony. Ook was hij als leadzanger in de rock cover band 5150 een hele tijd te zien.   

 

In 1996 kwam Marc voor het eerst in contact met de MillStreetBand. Na een pittige auditieronde werd hij gekozen als beste zanger. Kort hierna gaf hij zijn baan op in de bouw als "ambachtelijk" loodgieter op kerkdaken, en begon aan het avontuur als vaste zanger bij MillStreet.

 

Na vele prachtige jaren te hebben opgetreden en geweldige ervaringen te hebben opgedaan, zoals de MillStreetBand fandagen en het MillStreet Event, stopte hij eind 2005 met zingen bij de MillStreetBand. In de periode hierna is hij eigen muziek gaan schrijven, samen met Pieter van Tongeren uit Ravenstein.

 

Marc is tevens (nog steeds) het gezicht van de 90’s act, The Scooter Experience. Maar de hoofdzaak is het verdiepen (tot op de dag van vandaag) van zijn zangtechnieken bij zangdocente Mevr. Kooreneef uit Rosmalen. Muziekles geven op Basisschool de Boogaard te Ravenstein en op het Mondial College Streekweg te Nijmegen waren o.a. zijn dagelijke bezigheden. Toen er eind 2011 onverwachts een MillStreetBand reünie tot stand kwam, begon zijn MillStreet bloed weer te borrelen.

 

De band, die gestopte eind 2008, besloot Marc in januari 2012 weer nieuw leven in de blazen. Op 5 augustus 2012 speelde zij hun eerste anderhalf uur durende try-out op de 24 uurs solex race in Heeswijk-Dinther met de gedeeltelijke nieuwe bezetting. Op 1 december van dat jaar was de MillStreet Showcase in de Ambianz in Zeeland. Het was een groot succes..!

 

De MillStreetBand rockt weer als vanouds...

 

Naast zijn muziek en alle bezigheden geniet Marc met trots van zijn gezin dat bestaat uit zijn jeugdliefde en vrouw Diana en zijn muzikale zoon Stijn.

 

Marc

 

Biografie van zangeres Lizzy

 

Lizzy

Lizzy Kreeftmeijer is geboren in Nieuwegein in 1990 en zong eerder dan dat ze kon praten. Toch was het haar muziekleraar van de middelbare school die het zangtalent in haar ontdekte. Sindsdien is zij niet meer gestopt met muziek maken en ze speelde ze in de een na de andere amateurmusical.

 

Uiteindelijk heeft Lizzy de vooropleiding muziektheater aan het Fontys HKU gedaan en een jaar muziektheater gestudeerd aan Codarts in Rotterdam. Hier heeft ze veelvuldig met grote namen uit de musical wereld mogen samenwerken. 

 

Verder heeft Lizzy zes jaar als zingende serveerster gewerkt en kreeg elke avond een andere zaal voor haar kiezen om te entertainen. Hier waren Aretha Franklin, Whitney Houston en vele andere soul- en jazzartiesten haar inspiratiebron. 

 

Inmiddels woont Lizzy in Utrecht en studeert ze Criminologie aan de universiteit in Leiden. Millstreet is haar eerste echte eigen band waar ze naast Marc, de grote entertainer, het leven binnen een coverband mag gaan ontdekken.

 

Lizzy 

 

Biografie van bassist Roland

  

Roland
 
 

Roland Franken is in 1980 geboren, sinds 2006 basgitarist en docent van beroep en woont in Arnhem.


Roland is van kleins af aan altijd met muziek bezig geweest, echter kwam de echte passie voor muziek zo rond zijn 19e. In september 2002 is hij gaan studeren aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Daar kreeg hij les van o.a. Charles Nagtzaam, Henk Haverhoek en Pieter Douma. Na 4 enorm leuke en vooral leerzame jaren is hij in juni 2006 met een prachtig eindcijfer afgestudeerd.

Door deze opleiding en tevens door de beroepspraktijk waarin Roland zich al heel wat jaren begeeft, heeft hij veel ervaring en kennis opgedaan. Iets wat tot op de dag van vandaag nog steeds groeit. Denk aan speel- en podiumervaring met vele bands en artiesten (zowel eigen werk alsmede in het commerciële circuit), diverse studiowerkzaamheden, invalwerk voor diverse bands (veelal in het commerciële circuit), alle organisatorische zaken die op hem af kwamen als bandleider en uiteraard het docentschap.

Sinds 2006 heeft Roland een succesvolle eigen lespraktijk voor basgitaar in Arnhem waar hij met veel plezier les geeft aan leerlingen van alle niveaus en alle leeftijden.

Roland heeft enorm veel zin om met MillStreet de podia in Nederland te bestormen en de boel op z’n kop te zetten!

 

Roland 

 

Biografie van toetsenist Luuk

  


Luuk  

  

Luuk Arndts is een muzikale duizendpoot. Ooit begon hij als drummer/percussionist en speelde in veel verschillende bands op diverse podia. Maar op z´n 18e bleek de liefde voor piano toch groter te zijn en slechts een halfjaar later werd het multi-talent beloond: Hij werd aangenomen op het Pop & Sounddesign, waar hij in 2013 is afgestudeerd als popmuzikant.

 

Na het afstuderen als pianist heeft Luuk o.a. muziek gecomponeerd voor RTL4, ABN Amro en heeft hij veel sessiewerk verricht als toetsennist. Ook was hij werkzaam bij verschillende muziektheater/musical als pianist en bandcoach.

 

Helden: Keith Jarret, Michel Camilo, Sting, Michael Jackson, Stevie Wonder

 

 

 LuukFoto: Jasper Kroese - @ElevenMediaEys

 

 

Biografie van gitarist Mark

  

 

Mark 

Mark Ruijs is in 1984 geboren te Oss in een muzikale familie. Met een begenadigd saxofonist en trompettist als grootvader, en een vader die tientallen jaren actief is geweest in het allround circuit als bassist van de band Koko Blue, samen met zijn oom als drummer, kon het niet anders dan dat ook hij het muzikale pad zou kiezen.

 

Dit is begonnen met een blokfluit, een klein drumstel, maar al gauw uitgedraaid op klassiek piano, waarin hij vanaf zijn 7e lessen volgde. Pas vele jaren later is Mark daarbij gitaar gaan spelen, en enthousiast als hij hierover was volgde er al snel diverse bandjes. Na vele omzwervingen in diverse genres (rock, soul, funk, pop) is hij in 2015 benaderd voor een auditie bij MillStreet, waar hij na een pittige auditie ronde is gekozen om de band compleet te maken. Naast gitaar en piano zingt Mark ook, en neemt binnen MillStreet de backing vocals voor zijn rekening. Tot slot is hij ook regelmatig op het podium te vinden in een akoestische setting met diverse bevriende muzikanten.

 

Mark woont momenteel in het pittoreske Grave, samen met zijn vriendin Kim en zoontjes Nils en Kaj. In het dagelijks leven is hij manager bij een groot Telecom bedrijf, geeft hij gitaarlessen en probeert tijd over te houden voor hobby's als tafeltennis en mountainbiken.

 

Gear: Kemper Profiling Amplifier, Fender Customshop Stratocaster, Yamaha akoestische gitaar, Shure Wireless, GuitarWorks pedalboard.

 

Mark 

 

 

Biografie van drummer Mike

 

 

Mike 

 

Mike Fransen had al vroeg de drumstokken in zijn hand en heeft al in veel verschillende projecten/bands gespeeld.

 

Zijn grote droom is nog altijd om volledig te kunnen leven van de muziek. Het conservatorium lag dan ook logisch op zijn pad. In de brugklas heeft Mike dan ook auditie gedaan en is er gesproken over de mogelijkheden op het conservatorium. Na zijn HAVO was hij dan ook zeer welkom, echter koos hij ervoor om aan de Rockacademie auditie te doen nadat hij daar de vooropleiding had genoten. Weliswaar aangenomen, heeft Mike uiteindelijk toch een ander pad gekozen waarbij de muziek echter nog altijd hoog in het vaandel staat.

 

In het verleden heeft Mike in vele dorpen en steden gespeeld, zowel nationaal als internationaal. Van Kopenhagen via Paradiso naar de Grolsch Veste en alles wat daar tussen ligt. Via verscheidene bands is hij uiteindelijk bij MillStreet terecht gekomen. Klaar om Nederland (en daarbuiten!) te veroveren.

 

Mike 

terug naar boven terug naar boven

Mail de Millstreetband
Facebook like box